Stäng Huvudmeny

 

Hej där stakeholder. Ge oss dina KPIer så förbättrar vi dom genom UX-design.

Jobbar du med oss, jobbar vi med konverteringsfokuserad User Experience Design (UX). Vi kommer aldrig vara nyskapande, leverera en enastående varumärkesupplevelse eller vinna några designpriser. Med vår hjälp ska du vinna nya kunder, eller tjäna mer på de kunder du redan har. Punkt.

Så här jobbar vi för att lösa dina problem:

1. Datagrävande ger interaktionskoncept

Våra interaktionskoncept bygger på analysdata om dina besökare, på användningsstudier och konkurrentanalyser. Innan vi ritar ett enda streck måste vi veta vilka mål du vill uppnå, vilka mål dina användare vill uppnå och hur du levererar mot dessa mål idag.

Ett interaktionskoncept är en beskrivning av huvudhypotesen/huvudhypoteserna i designen: i ord eller enkla skisser, eller genom att visa exempel på hur andra gjort.

Understand Optimization Wheel

Exempel från Interaktionskoncept med Skandia barnförsäkring:

  • Vi vill förenkla registreringsprocessen och motivera användaren.
  • Vi vill analysera data först innan vi eventuellt föreslår en One-page design med olika element som bemöter de olika beteendetyperna.
  • Resultatet blir enligt principen ”Gradvist engagemang” – Användaren startar med motiverande interaktion med ett fåtal element, för att sedan “kläs av” de uppgifter som krävs för att vilja slutföra det som påbörjats.

2. Agila skisser, webbpsykologi & att vi umgås mycket med dig

När vi har en klar bild över målsättningar börjar vi illustrera våra koncept med skisser som växer fram i ett tätt samarbete med dig.

Vi jobbar inte enligt ”tada-principen”, d.v.s. vi kommer inte leverera vårt nya fantastiska koncept med fyrverkerier och konfetti. Vi jobbar tillsammans med er.

Skisserna ska på ett enkelt sätt illustrera flöden, struktur och tydliggöra den visuella hierarkin. Beroende på behov kan skisser tas fram fysiskt med papper och penna eller mer klassiskt med en digital wireframe.

I det skedet är copy på ”konverteringsbärande element” såsom huvud och subrubriker, USP’ar och CTA också i fokus.

Vi vill att vår design ska tåla att bli mätt, A/B-testad och utmanad.

Skandia_Wireframe

3. Färg & form som konverterar

Sista steget är att ge koncepten den slutliga grafiska formen. Här lägger vi stor vikt vid:

  1. Tydlig visuell prioritet för viktiga konverteringselement
  2. Tydlig kontrast för text
  3. Ändamålsenlig användning av bilder så att de styr besökarens blick i rätt riktning
  4. Texter som stödjer användarens läsflöden och olika läsnivåer

4. Användningstester med Eyetracking

Hur ohyggligt smart och rutinerad man än är, går det ALDRIG att förutse exakt hur användarna kommer att interagera med din nya produkt.

Alltså ska man testa. Vi gör användningstester med Eyetracking. Det borde ni också göra, det är otroligt vad man kan få reda på. Läs mer om hur vi testar här >>

Eyetracking på Wireframe

Skandia_design

5. UX Design klar att börja optimeras med A/B-tester

Användningstesterna ger alltid upphov till justeringar i designen. När dessa är färdiga är det dags att lansera. Vid lansering börjar det riktigt roliga – vi utsätter våra koncept för användarnas obarmhärtiga dom i våra A/B-tester.

När vi lärt oss mer om hur designen fungerar, tar vi fram nya hypoteser. Och så optimerar vi vidare…

Låter det som att du kommer tjäna mer pengar?

Ta kontakt med Carl, en av våra UX- och konverteringsexperter, så tar vi det därifrån. Carl blir arg på dålig webb, han fixar till rätta.

FRÅGA CARL OM DESIGN FÖR CRO
eller fråga någon annan

Lär dig mer!

Få vårt Nyhetsbrev med insidertips, rakt ner i brevlådan!

Nyhetsbrev

Det finns massa najsiga event också…

Om du vill lära dig CRO, passar vår utbildning bra. Vill du förstå framtiden för CRO (ditt jobb) från världens bästa borde du spana in Conversion Jam!

Conversion Manager - Alltid fullsatt utb

Utbilda och Certifiera dig till Conversion Manager! Över 200 har utbildats innan dig (ICA, Google, Klarna, Telia...). Se vad som ingår 2017 >>

Conversion Jam - Världens största CRO-event

Det enda eventet du behöver om du vill sälja mer online. Läs mer >>